Hobbycentrum Nijmegen Oost

Nieuws

Een paar keer per jaar bundelen we de nieuwsberichten en sturen we naar geinteresserden een nieuwsbrief. De laatste nieuwsbrief kunt je hieronder lezen. Wil je de nieuwsbrieven ontvangen via de email? Dan kan dat ook! Voor het aanmelden van de nieuwsbrief, vul dit formulier in.


Zondag 25 november: de ONTMOET-route!

De ONTMOET-route is een route door de wijk Altrade, waarbij 12 wijkbewoners hun huis openstellen of de ruimtes in wijkcentrum de Daalsehof gebruiken om hun passies te delen met andere wijkbewoners. Hobbycentrum Nijmegen Oost organiseert dit evenement en zal zelf natuurlijk ook exposeren. Op deze manier kunnen wijkbewoners de passies van elkaar ontdekken, elkaar beter leren kennen en elkaar inspireren. De ONTMOET-route zal plaatsvinden op zondag 25 november a.s. van 11:00 tot 15:00. De ONTMOET-route is een gratis evenement. We nodigen daarom iedereen uit om 25 november de ONTMOET route te bezoeken!

Voor meer informatie over het programma van de ONTMOET route, klik hier.

De ONTMOET-route is een evenement georganiseerd door Hobbycentrum Nijmegen Oost en mogelijk gemaakt door subsidie van Wijkmanagement Nijmegen Oost en een bijdrage van Hobbycentrum Nijmegen Oost.


Kort verslag van het openingsfeest op 6 mei 2018

Overweldigend, ontroerend, mooi, gemoedelijk en heel gezellig, zo werd het openingsfeest door veel bezoekers genoemd. En veel bezoekers, kwamen er zeker! De organisatie van het Hobbycentrum had het natuurlijk gehoopt en had veel reclame gemaakt en met succes! Er waren veel creatieve workshops en demonstraties wat resulteerde in enthousiaste bezoekers en een record aan nieuwe deelnemers voor het Hobbycentrum. Een officiele opening klinkt misschien wat saai, maar dat was het allerminst. Het interim bestuur en wethouder Bert Frings waren kort aan het woord en deze ceremonie werd afgesloten door de vrijwilligers van het Hobbycentrum met een dankwoord aan de medewerkers Michail en Roos. Maar ook bij de informatietafels van andere huurders van de Daalsehof en partners uit de wijk was de hele middag volop interesse. Het Repaircafe, Stip Oost, het Zelfregiecentrum, RiBW en Kansemble gingen voldaan naar huis. Mede door onze ceremoniemeester Miesjel Spruit was het open podium aan het stralen en er klonk de hele middag applaus voor de muzikanten en acteurs. Kortom, een geslaagde middag en een startschot voor het uitrollen van alle toekomstplannen van het Hobbycentrum!

Natuurlijk is het openingsfeest een succes geworden door de inzet van heel veel vrijwilligers van het Hobbycentrum. Maar ook zijn we gematst en gesponsord door de gemeente Nijmegen, Coffijn (Koffiehuis & Branderij, een leer- werkplek voor mensen met en zonder een beperking) en Uit-Koken (horecaondernemeing voor jongeren die door omstandigheden niet altijd in het reguliere circuit terecht kunnen). Achteraf heeft het wijkmanagement van Nijmegen Oost besloten alle onkosten voor het openingsfeest vanuit het wijkbudget/wijkinitiatieven te financieren. Heel veel dank daarvoor!