Hobbycentrum Nijmegen Oost

Zondag 25 november: de ONTMOET-route!

De ONTMOET-route is een route door de wijk Altrade, waarbij 12 wijkbewoners hun huis openstellen of de ruimtes in wijkcentrum de Daalsehof gebruiken om hun passies te delen met andere wijkbewoners. Hobbycentrum Nijmegen Oost organiseert dit evenement en zal zelf natuurlijk ook exposeren. Op deze manier kunnen wijkbewoners de passies van elkaar ontdekken, elkaar beter leren kennen en elkaar inspireren. De ONTMOET-route zal plaatsvinden op zondag 25 november a.s. van 11:00 tot 15:00. De ONTMOET-route is een gratis evenement. We nodigen daarom iedereen uit om 25 november de ONTMOET route te bezoeken!

De ONTMOET-route is een evenement georganiseerd door Hobbycentrum Nijmegen Oost en mogelijk gemaakt door subsidie van Wijkmanagement Nijmegen Oost en een bijdrage van Hobbycentrum Nijmegen Oost.

Overzicht deelnemers ONTMOET-route:

1. Helmie Vos: zelfontworpen en zelfgemaakte leren tassen en portemonnees
2. Babioles: muziek uit de franse barok
3. Yolanda God: schilderijen
4. Liesbeth van Bakel: beeldhouwwerken
5. Hila Moscovich: Energetische Therapie
6. Joyce Houtzagers: schilderijen
7. Wijkcentrum De Daalsehof
- Arthur Tevonian: schilderijen
- Diederik Grootjans: schilderijen
- Ger van de Geer: schilderijen
- Ien Wildenburg: soft-pastel schilderijen
- Annelies Klein en Ineke Brouwer: dwars?uit en klarinet optreden
- Arjan Meijrink: beeldhouwwerken
- Anton van Griensven: schilderijen
- Hobbycentrum Nijmegen Oost: diverse creatieve kunstwerken1. Helmie Vos: ontwerpt en maakt leren tassen en portemonees
(Coehoornstraat 32)

Helmie Vos maakt leren tassen en portemonnees van verschillende soorten en kleuren leer, en ze heeft allerlei modellen ontworpen en gemaakt, zoals schoudertassen en kleine tasjes.
Neem ook een kijkje op de website : www.vos-tassen.nl


5. Hila Moscovich: Energetische Therapie
(Jozef Israelstraat 48)

Hila’s passie is mensen helpen genezen, en het verspreiden van bewustzijn over de cruciale rol van emoties en ons subtiele energetisch systeem in onze gezondheid.
Met behulp van EFT (een revolutionaire techniek die lijkt op Shiatsu en Acupunctuur, (alleen zonder naalden), helpt Hila mensen binnen een paar sessies loskomen van niet alleen trauma’s, belemmeringen, en mentale klachten, maar ook fysieke problemen zoals chronische rugpijn, hoofdpijn etc.
Voor meer info zie www.feelfreeclinic.com of kom lekker kletsen en vragen stellen over jouw klacht en wat Energe-sche Geneeskunde voor jou kan betekenen.


7. Ger van de Geer: schilderijen (Daalsehof 2)

Ger van de Geer ( 23 mei 1945) is een academisch geschoolde Nijmeegse kunstenaar. Bij Ger is in het UMC St. Radboud semantische demente vastgesteld in 2012. Zelf heeft Ger zijn schilderijen omschreven als `werk van gemengde technieken waarin het grafische element altijd in ondertoon aanwezig is`. Zwart wit in contrast met felle kleuren of zachte pastel tonen. Natuur, muziek, erotiek en vrijheid. Een kleine selectie uit het vroegere werk en recent werk uit een zeer groot oeuvre zijn in deze expositie te zien


2. Babioles: muziek uit de franse barok
(van Heutszstraat 26)

Gaby en René spelen duetten van componisten uit de Franse Barok op twee draailieren. In de eerste helft van de 18e eeuw woedde aan de Franse hoven een ware pastorale rage, waarin de draailier een belangrijke rol speelde. Componisten als Boismortier, Chédéville en Corretie schreven honderden werken voor dit instrument, harmonieus en melodieus en eenvoudig van structuur. Neem ook een kijkje op de facebookpagina van Babioles!

Vandaag zal Babioles vier miniconcertjes geven in hun eigen huiskamer (max 15 personen). De miniconcertjes zullen om 11.00, 12.00, 13.00 en 14.00 starten en zullen ongeveer 30 minuten duren.


6. Joyce Houtzagers: schilderijen
(Van Goghstraat 22)

Joyce Houtzagers woont al 37 jaar in Nijmegen-Oost. Joyce schildert kleurrijke schilderijen ondanks haar fysieke en visuele beperkingen. Joyce zit in een elektrische rolstoel, is aan 1 oog blind en het andere ziet 16%.
Joyce vindt het leuk om mensen tijdens de ONTMOET-route haar schilderijen te laten zien, meer te vertellen over haar manier van werken en wat er voor nodig is. Op haar website www.joycehoutzagers.com vindt u meer informatie.


7. Ien Wildenburg: soA-pastel schilderijen (Daalsehof 2)

Ien Wildenburg is 72 jaar. Na haar pensionering hee Ien op verschillende plekken bij verschillende leraressen schilder- en tekenlessen genoten. De passie van Ien ligt bij het werken met sopastel, omdat ze daar heel goed op het papier kleuren mee kan mengen en ook omdat zij op deze manier heel direct contact hee met haar werk door middel van haar vingers.


7. Anton van Griensven: schilderijen (Daalsehof 2)

Anton van Griensven is timmerman en is 59 jaar. Anton schildert graag, maar heeft meestal niet zoveel tijd. Daarom is het schilderen niet echt een routine, en is elk schilderij weer een hele strijd. Meestal komt het toch wel goed. Anton’s favoriete onderwerp is mensen.


3. Yolanda God: portret schilderijen
(Palestrinastraat 1)

Yolanda God probeert in een portret de essentie van iemand vast te leggen. Datgene wat iemand raakt in die persoon. Het werk straalt emotie en levendigheid uit, door de textuur, de kleur en de stijl van de kunstenaar. Yolanda heeft een jarenlange ervaring opgebouwd met het portret schilderen door het volgen van de docentenopleiding en bijscholing bij o.a. Daniel Greene in Amerika.


7. Arthur Tevonian: schilderijen (Daalsehof 2)

Arthur maakt schilderijen met acrylverf. Zijn schilderijen zijn stillevens, met daarin symbolen verwerkt. Deze symbolen staan voor een geheim dat verborgen ligt in zijn schilderijen. Daarmee vertelt Arthur een ander verhaal dan op het eerste oog te zien lijkt.


7. Annelies Klein en Ineke Brouwer: dwarsfluit en klarinet (Daalsehof 2)

Ineke en Annelies hebben elkaar leren kennen bij het Noviomagum Windorchestra. Dit orkest gee op 1 december a.s. een concert in de Vereeniging om 20:15. Het orkest hee verschillende ensembles waarin ook Ineke en Annelies ac-ef zijn. Ruim een jaar geleden zijn Ineke (dwarsfluit) en Annelies (klarinet) gaan samenspelen. Het duo brengt vandaag naast enkele stukken van klassieke componisten, waaronder Bach en Mozart, modernere werken van Muczynski, Lewin en Truan.7. Hobbycentrum Nijmegen Oost (Daalsehof 2)

In de cursusruimten van Hobbycentrum Nijmegen Oost in De Daalsehof zullen allerlei verschillende werkstukken van zowel deelnemers als vrijwilligers van het Hobbycentrum te zien zijn. De creatieve cursussen bij het Hobbycentrum zijn heel divers, dus de exposite tijdens de ONTMOETroute zal verrassend zijn. Beeldhouwwerk, schilderijen, keramiek, zilveren sieraden, textiele werkvormen en nog veel meer is te zien. Misschien zorgt het voor inspiratie? En is deelname aan de activiteiten van het Hobbycentrum ook iets voor u! Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op de website: www.hobbycentrumnijmegenoost.nl

4. Liesbeth van Bakel: beeldhouwen
(Begansiusstraat 2)

De passie van Liesbeth is beeldhouwen, dit doet zij al meer dan 20 jaar. Meestal hakt Liesbeth beelden uit steen, maar ze heeft ook beelden gegoten in kunststof.
De stenen die Liesbeth gebruikt zijn divers: marmer, kalksteen of serpentijn. Liesbeth’s beelden zijn soms heel herkenbaar, zoals een menselijk torso , hoofden en katten. Daarnaast maakt Liesbeth ook abstract werk.


7. Diederik Grootjans: Schilderijen (Daalsehof 2)

Diederik Grootjans is al 35 jaar schilder te Nijmegen. Hij schildert stadsgezichten, portretten, familie taferelen en hij doet af en toe enkele projecten zoals: Ontbijt van Nijmegen (39 schilderijen van ontbijttaferelen in Nijmegen), Portret van oud en jong en portretten van Nijmegen.
Daarnaast schildert Diederik één dag in de week muisjes voor de patënten van het Maxima kinderziekenhuis (Radboud) en één dag in de week geeft hij schilderbegeleiding bij het Unit atelier en bij ArIcs (RIBW).


7. Arjan Meijrink: beeldhouwen (Daalsehof 2)

Arjan’s passie is het maken van abstracte beelden in hardere steen. Arjan beeldhouwt 15 jaar en is lid van de beeldhouwvereniging Piëtra, een gezamenlijk atelier in de Splendor fabriek. Arjan maakt vrije vormen vanuit de thema's vuur en beweging, waarbij hij gebruik maakt van draaiingen en tailleringen.