Anti corona maatregelen

Anti Corona maatregelen

Aankomende zaterdag 25 september 2021 gaan de nieuwe landelijke anti-coronamaatregelen in werking. Hierdoor veranderen ook de maatregelen binnen ons Hobbycentrum én krijgen we te maken met de gemeentelijke maatregelen die gelden in het wijkcentrum.

De meest ingrijpende maatregel, die vanaf aanstaande maandag geldt in het wijkcentrum, is dat het horecagedeelte, dus de ontmoetingsruimte, alleen toegankelijk is als je een coronatoegangsbewijs kunt laten zien. De beheerders van het wijkcentrum zijn verplicht om dit toegangsbewijs te scannen.

Het is belangrijk te weten dat het coronatoegangsbewijs niet het vaccinatiebewijs is dat je hebt meegekregen bij het verkrijgen van het tweede vaccin. Het coronatoegangsbewijs is een digitaal of papieren certificaat, waarmee je kunt aantonen dat je gevaccineerd bent, óf een negatieve coronatest van maximaal 24 uur kunt laten zien óf herstellende bent van corona en een positieve coronatest van minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen kunt tonen. Dit toegangsbewijs kun je op de computer aanvragen met je DigiD of via de telefoon (0800-1421).

Zonder coronatoegangsbewijs kun je dus helaas niet bij de ontmoetingsruimte naar binnen. Alle andere ruimtes in het pand zijn wel vrij toegankelijk voor iedereen! Dus iedereen kan deelnemen aan de activiteiten! Koffie en thee kan zoals altijd ook worden opgehaald bij de ontmoetingsruimte en kan in de werkruimtes opgedronken worden.

Wat verder vanaf maandag verandert is dat we niet meer verplicht 1,5 meter afstand hoeven te houden. Hierdoor hebben we niet meer de beperking van het maximaal aantal personen in de ruimtes. Het is echter niet zo dat we een onbeperkte hoeveelheid deelnemers toelaten in de groepen. Aankomende week gaan we in overleg met de begeleiders het maximaal aantal deelnemers vaststellen dat voor hen werkbaar en prettig is.

Wil je bij een nieuwe groep mee gaan doen? Dan blijft het zo dat je dit eerst meldt op het kantoortje van het Hobbycentrum en dat je daar hoort of er nog voldoende plaats is voor deelname aan de activiteit.

Natuurlijk willen we dat iedereen zich veilig en prettig voelt in ons Hobbycentrum en vragen daarom rekening te houden met elkaar, en afstand te houden als iemand dat wil. Ook blijven we adviseren om regelmatig je handen te wassen en de werkruimtes goed te blijven ventileren. En uiteraard geldt nog steeds: bij klachten, laat je testen en blijf thuis! Want er kan nu veel, maar het virus is nog niet weg en we willen graag dat iedereen gezond blijft!

 

Geplaatst in Nieuws.