Corona maatregelen vanaf 6 november

Coronamaatregelen vanaf 6 november

Door de toename van de coronacijfers zijn er ingaande zaterdag 6 november 2021 nieuwe landelijke anti-coronamaatregelen van kracht. Daarnaast hebben we te maken met de maatregelen van de gemeente Nijmegen die gelden in het wijkcentrum. We vragen jullie begrip hiervoor en gaan er vanuit dat je je inzet om je te houden aan onderstaande maatregelen.

Mondkapje en coronatoegangsbewijs
De belangrijkste wijziging in de maatregelen is dat er in het hele wijkcentrum/ Hobbycentrum weer een mondkapjesplicht geldt. Als je staat en loopt door de gangen en in de ruimtes, maar ook als je zit in een werkruimte moet je een mondkapje dragen. Alleen als je hier een groot bezwaar tegen hebt, dan kun je op kantoor van het Hobbycentrum een QR code laten checken. Als je de QR check hebt laten uitvoeren op kantoor, kun je dit melden aan je begeleider en kun je het mondkapje afdoen op het moment dat je in de werkruimte op een stoel zit. Zodra je gaat staan of lopen moet iedereen het mondkapje dragen!

Wij gaan als Hobbycentrum niet controleren in de werkruimtes of iedereen die geen mondkapje draagt een coronacheck heeft gedaan. We gaan er van uit dat iedereen zich beseft dat het Hobbycentrum hoge boetes moet betalen en/of dit andere negatieve gevolgen heeft voor het Hobbycentrum als je je niet houdt aan deze maatregelen.

Voor het horecagedeelte blijft de maatregel gelden dat je daar alleen mag plaatsnemen als je bij de beheerder van de gemeente het coronatoegangsbewijs hebt laten zien. De beheerders van het wijkcentrum zijn verplicht om dit toegangsbewijs elke dag van iedereen die wil plaatsnemen te scannen. Als je QR code is gescand en je zit op een stoel in de ontmoetingsruimte, dan mag je het mondkapje afdoen.
Koffie en thee kan zoals altijd ook worden opgehaald in de ontmoetingsruimte en kan in de werkruimtes opgedronken worden.

Voor als je nog niet in het bezit bent van een coronatoegangsbewijs?
Het is belangrijk te weten dat het coronatoegangsbewijs niet het vaccinatiebewijs is dat je hebt meegekregen bij het verkrijgen van het tweede vaccin. Het coronatoegangsbewijs is een digitaal of papieren certificaat, waarmee je kunt aantonen dat je gevaccineerd bent, óf een negatieve coronatest van maximaal 24 uur kunt laten zien óf herstellende bent van corona en een positieve coronatest van minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen kunt tonen. Dit toegangsbewijs kun je op de computer aanvragen met je DigiD of via de telefoon (0800-1421).

De basisregels
We vragen je om je consequent te houden aan de basisregels. Dat houdt in:

  • Zorg dat je altijd een mondkapje bij de hand hebt
  • Desinfecteer je handen bij binnenkomst
  • Was je handen regelmatig tijdens een bezoek aan het Hobbycentrum
  • Houd zoveel mogelijk 1,5 meter afstand
  • Schud geen handen
  • Hoest en nies in je elleboog
  • Zorg voor voldoende ventilatie in de werkruimtes
  • Blijf thuis bij klachten

Natuurlijk willen we dat iedereen zich veilig en prettig voelt in ons Hobbycentrum en vragen daarom rekening te houden met elkaar!

Blijf gezond en blijf creatief!

Geplaatst in Nieuws.