Corona maatregelen vanaf 24 november

Vanaf woensdag 24 november is het weer verplicht om 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Ook in het Hobbycentrum vragen we iedereen om zo veel mogelijk afstand te houden. Alle andere maatregelen zijn eerder al aangekondigd en blijven gelden. Hieronder staan deze maatregelen vermeld:

Coronamaatregelen voor deelname aan de activiteiten van het Hobbycentrum:

  • Wij hebben geen QR toegangscontrole, dus onze activiteiten zijn voor iedereen toegankelijk
  • Niet-essentiële winkels moeten om 18.00uur sluiten en de horeca en supermarkten om 20.00 uur. Maar ook trainingen, cursussen en recreatie kunnen vanaf 18.00 uur niet meer plaatsvinden in de wijkcentra. Dat betekent dat onze groepen edelsmeden en glasfusen tot 4 december helaas niet meer in de avond bij elkaar kunnen komen.
  • In het hele wijkcentrum/ Hobbycentrum geldt een mondkapjesplicht. Als je staat en loopt door de gangen en in de ruimtes, maar ook als je zit in een werkruimte moet je een mondkapje dragen. Alleen als je hier een groot bezwaar tegen hebt, dan kun je op kantoor van het Hobbycentrum een QR code laten checken. Als je de QR check hebt laten uitvoeren op kantoor, kun je dit melden aan je begeleider en kun je het mondkapje afdoen op het moment dat je in de werkruimte op een stoel zit. Zodra je gaat staan of lopen moet iedereen het mondkapje dragen! Zorg dus dat je altijd een mondkapje bij de hand hebt.
  • Wij gaan als Hobbycentrum niet controleren in de werkruimtes of iedereen die geen mondkapje draagt een coronacheck heeft gedaan. We gaan er van uit dat iedereen zich beseft dat het Hobbycentrum hoge boetes moet betalen en/of dit andere negatieve gevolgen heeft voor het Hobbycentrum als je je niet houdt aan deze maatregelen.
  • Desinfecteer je handen bij binnenkomst en was je handen regelmatig tijdens een bezoek aan het Hobbycentrum
  • Houd zoveel mogelijk 1,5 meter afstand en schud geen handen
  • Zorg voor voldoende ventilatie in de werkruimtes
  • Blijf thuis bij klachten

Corona maatregelen voor het horecagedeelte:

  • In het horecagedeelte van de gemeente mag je alleen plaatsnemen als je bij de beheerder van de gemeente het coronatoegangsbewijs hebt laten zien. De beheerders van het wijkcentrum zijn verplicht om dit toegangsbewijs elke dag van iedereen die wil plaatsnemen te scannen. Als je QR code is gescand en je zit op een stoel in de ontmoetingsruimte, dan mag je het mondkapje afdoen.
  • Koffie en thee kan zoals altijd ook worden opgehaald in de ontmoetingsruimte en kan in de werkruimtes opgedronken worden.

Natuurlijk willen we dat iedereen zich veilig en prettig voelt in ons Hobbycentrum en vragen daarom rekening te houden met elkaar!

 

Geplaatst in Nieuws.