Glasfusen

Glasfusen is een techniek waarbij meerdere delen gekleurd glas in een oven worden samengesmolten tot objecten. De begeleider Aagje heeft veel ervaring met het maken van prachtige sieraden zoals hangers, broches, ringen en oorbellen. Het glas wordt in kleine stukjes aan elkaar gesmolten in een speciale HOTPOT. Deze gaat in een gewone magnetron en zodra de temperatuur van 800 graden bereikt wordt smelten de stukjes aan elkaar. Dat gaat niet met gewoon glas. Er is speciaal glas voor nodig. Doordat we met een hotpot werken, is het alleen mogelijk om kleine objecten te maken. Er kunnen per keer maximaal 4 mensen meedoen en iedere deelnemer kan binnen die tijd 1 of 2 sieraden maken. Leuk voor jezelf of om als een cadeautje aan iemand te geven.

Materiaal: het materiaal is aanwezig en de materiaalkosten zijn € 3,00,- per werkstuk. Je kunt ook een strippenkaart kopen. Dat kost € 15,- voor 6 sieraden.

Deelnemersbijdrage:
De activiteiten die in de avonduren plaatsvinden zijn iets duurder dan de activiteiten overdag. Deelnemers die de jaarlijkse bijdrage hebben betaald voor overdag betalen 1 euro per keer voor de activiteiten in de avond. Deelnemers die de bijdrage hebben betaald voor de avond kunnen gratis meedoen (betalen daarnaast nog wel voor materiaal). Ben je geen deelnemer van het Hobbycentrum en wil je alleen een keertje deelnemen aan glasfusen, dan betaal je 5 euro per keer. Voor glasfusen is het niet mogelijk om een proefles te volgen.

Woensdag 19.30-21.30