Hobbycentrum Nijmegen Oost


Nieuwsbrief
Hobbycentrum Nijmegen-Oost
April 2017


Vrijwilliger van het jaar 2016

  

Natuurlijk zijn wij blij met de inzet van al onze vrijwilligers. Maar de bijzondere inzet van Hans en Theo wilden we toch speciale aandacht geven. Hans is vijf dagen in de week aanwezig om de bardienst in goede banen te leiden. Hij zorgt voor een goede sfeer en is een gesprekspartner voor veel bezoekers. Theo is minimaal 3 dagen in de week aanwezig om verschillende beheerderstaken uit te voeren. Hij maakt neuriënd schoon, ondersteunt de begeleiding in de houtafdeling en sinds kort is hij begeleider van glasfusion. Bedankt heren voor jullie inzet.


Samenwerking met Hobbycentrum Nijmegen


We hebben een samenwerkingsverband met de andere hobbycentra. Enkele jaren geleden is afgesproken dat deelnemers voor eenmalige klussen gebruik kunnen maken van andere hobbycentra. Hier wordt niet veel gebruik van gemaakt, maar pas geleden was de gelegenheid daar. Sylvia Haanen had een klus voor een RVS sokkel voor een glaskunstwerk. Deze sokkel moest gefreesd worden en ons hobbycentrum heeft daar niet de machines voor. Hobbycentrum Nijmegen heeft een grote freesmachine. Sylvia en Michail werden hartelijk ontvangen op de metaalafdeling door Martin Flinsenberg. Hij heeft de RVS sokkel mooi gefreesd voor Sylvia. Hartelijk dank daarvoor.


Woensdagavond cursus

Op de woensdagavond van 19.30 tot 21.30 zijn nog plaatsen vrij bij de cursus boetseren en bij de cursus glas in lood. In de cursus boetseren kun je je eigen beeld leren maken, zoals portretten, vazen of gedetailleerde objecten. Ook leer je je beeld te glazuren. Natuurlijk hebben we een keramiekoven waarin je beeld professioneel wordt afgebakken. In de cursus glas in lood leer je het hele traject van ontwerpen, glas snijden en lood solderen. Je kunt grote glas in loodramen maken, maar ook kleinere werkstukken van Tiffany.


Verhuizing naar de Daalsehof


De meeste mensen zullen ondertussen wel gehoord hebben van onze aanstaande verhuizing. Al een aantal jaren zijn we aan het zoeken naar een grotere ruimte, omdat de ruimte bij het OBG te klein aan het worden is. Vanaf zomer 2016 zijn we met de gemeente aan het kijken of de Daalsehof een geschikte locatie is voor ons. Ondertussen zijn we druk aan het onderhandelen over de voorwaardes waaronder dit kan plaatsvinden, maar is al wel duidelijk dat de verhuizing zal doorgaan. Binnenkort zullen we met de vrijwilligers de locatie gaan bezichtigen. Informatie hierover zal nog volgen.


Penningmeester gezocht

.... en we kunnen je verzekeren: het is geen saaie klus! Het Hobbycentrum is volop in ontwikkeling en er zullen aankomend jaar interessante vraagstukken voorbij komen. Als penningmeester ben je onderdeel van het bestuur. Het maken van de jaarrekening, de begroting en de subsidieaanvraag zijn onderdelen van je takenpakket. We vergaderen 1 keer in de maand en met de andere taken zal je ongeveer 1 uur in de week bezig zijn. Dus ben je zelf goed met cijfers en lijkt het je leuk om een maatschappelijke organisatie te helpen? Of ken je iemand, die geschikt is voor deze uitdaging? Neem dan gerust contact op met ons.


Werkstukken gemaakt in het hobbycentrum

    

Foto links: Rahwa Yemane, houtbewerken
Foto rechts: Lieke van den Berg, acrylschilderen

Terug naar nieuwspagina.