Hobbycentrum Nijmegen Oost

LET OP! We zijn verhuisd van het OBG naar het wijkcentrum "de Daalsehof". Ons nieuwe adres is: Daalsehof 2, 6521 GT Nijmegen.Nieuwsbrief

Hobbycentrum Nijmegen-Oost

Februari 2018Nieuw interim-bestuur

We hebben inmiddels een nieuw interim-bestuur. Dit bestuur bestaat uit drie ervaren bestuurders, die tijdelijk het hobbycentrum leiding zullen geven, nl. Hans Heinink, Gerard Verhulst en Jan Boersbroek. Hans Heinink is gevraagd door de gemeente en heeft verschillende bestuursfuncties succesvol bekleed. Gerard Verhulst is de oud directeur van het OBG, die ook ceremoniemeester was bij het afscheid van Jan Boersbroek. Hij is gevraagd door de vrijwilligers, omdat hij het hobbycentrum altijd een warm hart heeft toegedragen. Jan Boersbroek is bij de meeste van jullie bekend als onze oud-voorzitter, die 18 jaar leiding heeft gegeven aan het hobbycentrum.

Deelnemersbijdrage 2018

Degene, die nog niet hun deelnemersbijdrage hebben betaald voor 2018, willen we vragen om deze bijdrage te betalen.

Voor deelname overdag:

  • 80,- euro 1 jan t/m 31 dec
  • 55,- euro 1 jan t/m 31 aug 1ste termijn

Voor deelname ook 's avonds:

  • 120,- euro 1 jan t/m 31 dec
  • 80,- euro 1 jan t/m 31 aug 1ste termijn

Het hobbycentrum is ook weer door de gemeente Nijmegen geselecteerd voor de Meedoen-regeling, waarbij mensen met minimuminkomen het deelnemersgeld vergoed kunnen krijgen. Zie voor meer informatie: Meedoen-regeling.


Nieuwe cursussen

Dag en tijdActiviteitBegeleider
ma 10.00-12.00BoetserenRuud Peelen
di 10.00-12.00Creatief allerleiMoniek Aarts
di 15.00 17.00Tekenen (thema Natuur)Joop Speekenbrink
wo 14.00-17.00
(1ste wo v/d mnd)
Creatieve kinderworkshopTruuske Kempen
wo 19.00-21.30EdelsmedenPaul Boekhoorn
do 13.00-15.30
(vanaf 8 maart)
Sieraden makenMaaike Schiedon

  


Vacature computer-inloop
 
Voor onze bestaande groep van de computerinloop zijn we op zoek naar een begeleider. Tijdens deze inloop heeft men uiteenlopende vragen en computerproblemen. Daarnaast willen we graag de computerafdeling uitbreiden en zoeken we iemand die een nieuwe cursus willen geven, zoals fotobewerken, animatie, bouwen website enz.

 

Verhuizing

Onze verhuizing is succesvol verlopen door alle hulp vanuit de vrijwilligers en de deelnemers. We willen degene, die geholpen hebben ook via deze weg hartelijk bedanken daarvoor. We zijn ondertussen goed gewend in de Daalsehof, de laatste klussen worden nu aangepakt.

    

Foto links: Mien en Marianne zijn aan het inpakken.
Foto midden: Michail heeft muurtje gesloopt voor metaalruimte.
Foto rechts: Rob maakt de ruimtes in het OBG klaar voor de oplevering.

Openingsfeest

Het is nog niet bekend wanneer het openingsfeest zal plaatsvinden. We willen eerst alle ruimtes klaar hebben, voordat we ons hobbycentrum aan het publiek presenteren. Ook wil het bestuur eerst overzicht hebben over de huidige situatie. Zodra we duidelijkheid hebben over de datum zullen we deze datum aan jullie doorgeven.
Wat we wel alvast kunnen vertellen is dat het openingsfeest zal plaatsvinden op een zondag van 12.00-16.00 uur. Hierbij zullen we ons als hobbycentrum presenteren met verschillende workshops en een expositie. In de grote zaal zal een open podium komen, waar optredens zullen plaatsvinden. Ook zullen er in de zaal kraampjes zijn, waarbij andere huurders zich kunnen presenteren.
De aansluitende week zal er een open inloopweek zijn, waarbij we iedereen uitnodigen om ter kennismaking deel te nemen aan allerlei activiteiten van het Hobbycentrum.

Werkstukken gemaakt in het hobbycentrum

  

Foto links: Lia Schouten, handwerken.
Foto rechts: Marianne Hofkens, dieren maken van vilt