Hobbycentrum Nijmegen Oost

LET OP! Vanaf 14 december 2017 tot 8 januari 2018 is het Hobbycentrum gesloten i.v.m. onze verhuizing van het OBG naar het wijkcentrum "Daalsehof". Ons nieuwe adres wordt: Daalsehof 2, 6521 GT Nijmegen.Nieuwsbrief

Hobbycentrum Nijmegen-Oost

Juli 2017 


Geen Hobbycentrum maar...?

Zoals jullie weten gaat ons Hobbycentrum in het najaar verhuizen. Dat is een nieuw begin, een nieuwe fase van ons centrum. Een nieuwe fase waarin we blijven uitdragen waar we voor staan en wat we belangrijk vinden. Want we zijn trots op ons centrum en wat we met elkaar bereikt hebben!

Maar het is ook een moment om ons af te vragen wat verbeterd kan worden. En wij dachten….de naam….Hobbycentrum dekt niet meer helemaal de lading, want er gebeurt veel meer dan alleen “hobbyen”. Er komen inderdaad wel veel beginners, die de technieken leren en die hobbyen. Maar er worden ook regelmatig hele kunstzinnige en artistieke werkstukken gemaakt. Dat is geen hobby meer, dat mag wel kunst genoemd worden. Daarnaast is het een ontmoetingsplek, een plek waar je technische/ creatieve, maar ook andere vaardigheden kunt leren, een bron voor inspiratie, een leer- werkplek, en een plek waar mensen zich kunnen ontplooien. Dus meer dan een hobbycentrum! Dus ….een nieuwe naam….. wie o wie denkt met ons mee?! En natuurlijk maak je kans op een leuke prijs!

Voorstellen voor een nieuwe naam kun je op papier zetten en voor 18 augustus in de rode brievenbus doen (in de koffiekamer), of mailen naar het Hobbycentrum! (info@hobbycentrumnijmegenoost.nl)

Heel erg bedankt voor het meedenken en we zijn heel benieuwd naar jullie creatieve ideeën!


Onthulling kunstwerk bij BSO de Kloek.


Vrijwilligers Truuske en Alice hebben afgelopen weken met de kinderen van BSO de Kloek gewerkt aan dit kunstwerk van plastic. Educatief en een mooi kleurig eindresultaat! Vorige week was de onthulling van het kunstwerk tijdens een heerlijke bbq met geweldige optredens van de kinderen. Natuurlijk alle lof aan Truuske, Alice en de kinderen! Kion bedankt!


Zomerinloop in vakantieperiode

Van 15 juli t/m 6 augustus heeft het Hobbycentrum vakantie en deze 3 weken zijn er geen activiteiten. Wel gaan we dit jaar een paar keer in de ochtend open en kun je langskomen voor een kopje koffie. De data dat we open zijn: dinsdag 25 juli, donderdag 27 juli, dinsdag 1 augustus en donderdag 3 augustus. De openingstijden zijn dan van 10.00 tot 12.00. Iedereen is hierbij van harte welkom.

Wij wensen iedereen een fijne vakantieperiode!


Werkstukken gemaakt in het hobbycentrum

   

Foto links: Ankie Cornelissen, edelsmeden
Foto rechts: Michelle van Duinen, houtbewerken