Hobbycentrum Nijmegen Oost

LET OP! We zijn verhuisd van het OBG naar het wijkcentrum "de Daalsehof". Ons nieuwe adres is: Daalsehof 2, 6521 GT Nijmegen.Nieuwsbrief

Hobbycentrum Nijmegen-Oost

November 2017 Verhuizing naar de Daalsehof is definitief!             

We gaan in december verhuizen van onze huidige locatie bij het OBG naar het wijkcentrum 'Daalsehof'.

Vanaf 8 januari is ons nieuwe adres:
Daalsehof 2, 6521 GT Nijmegen


De overige contactgegevens blijven hetzelfde:
Tel. 024-323 1330
info@hobbycentrumnijmegenoost.nl
www.hobbycentrumnijmegenoost.nl


Hulp gevraagd i.v.m. met de verhuizing

Voor de verhuizing van het Hobbycentrum zijn we op zoek naar extra vrijwilligers om ons verhuisteam te versterken. Er zijn een paar technische klussen zoals waterpunten aanleggen en muren/kozijnen schilderen. Maar de meeste hulp is nodig van 14 december tot 23 december. Klussen zijn dan bijvoorbeeld: kasten uit elkaar halen, kasten in elkaar zetten, vitrines en kasten inrichten, inpakken, schoonmaken enz. Wil je helpen? Laat dit dan even aan ons weten!

Vanaf 14 december gesloten!
In verband met de verhuizing zijn we van donderdag 14 december tot maandag 8 januari gesloten! Er zijn deze periode geen cursussen en activiteiten!

Nieuwe naam
We hebben overwogen om de naam van het Hobbycentrum te veranderen en er zijn hele leuke namen bedacht. Toch hebben we besloten om voorlopig nog met de huidige naam van het hobbycentrum verder te gaan. Gedurende het jaar 2018 zullen we nogmaals overwegen of we de naam zullen gaan veranderen. We hebben dan een beter beeld van de kansen en ontwikkelingen voor ons Hobbycentrum op de nieuwe locatie en wat dan een passende naam zal zijn.

  

Expositie in STIP OOST


We exposeren de hele maand als hobbycentrum in STIP Oost. De expositie is dus nog te zien tot 29 november! Met deze expositie willen we de bezoekers laten nadenken over de vragen “Wat is een ambacht? Wat is een hobby? En wat is kunst?” We willen laten zien dat er bij het Hobbycentrum niet alleen wordt gehobbyd, maar dat er ook kunst wordt gemaakt.
Natuurlijk hebben we vaker geëxposeerd, maar we hebben nog nooit zo groot kunnen uitpakken. Allerlei creatieve werkstukken laten we zien van veel verschillende makers en veel verschillende disciplines, zoals schilderijen, (pastelkrijt-) tekeningen, keramiek, en werkstukken van edelsmeden, handwerken en mozaïeken, beeldhouwwerk, glas-in-lood werkstukken.

Stip oost (Elzenstraat 4) is geopend op: maandag en donderdag van 13:30 tot 16:30 uur, woensdag van 09:30 tot 12:30 uur. En op tijden van de Rechtswinkel: maandag en woensdag van 19.00-20.00.


6 Workshops bij het Zelfregiecentrum

   

We hebben zes keer een creatieve activiteit georganiseerd bij het Zelfregiecentrum in Nijmegen. Enthousiaste deelnemers deden mee, onze vrijwilligers waren tevreden, het was gezellig en het leverde mooie creatieve resultaten. Kortom het was een succes!

Hobbycentrum Nijmegen Oost geeft ook op locatie workshops. Verzoekjes hiervoor kan iedereen bij ons indienen en dan kijken we samen naar de mogelijkheden en een passend en creatief aanbod!
Werkstukken gemaakt in het hobbycentrum

Werkstukken gemaakt in het hobbycentrum

   

Foto links: Lies Brinkmann, glas in lood/ tiffany
Foto rechts: Annemarieke Tonneijck, bloemen maken van vilt