Aquarelleren/ tekenen

De begeleider Joop neemt elke week een bloem, vrucht, plant of tak mee als voorbeeld en de natuur is in zijn cursus de inspiratiebron. Deelnemers oefenen op deze manier in het illustratief en creatief tekenen. Joop heeft jarenlang ervaring als kunstenaar en in het geven van teken- en schilderles en geeft veel advies. Hij heeft de visie: Iedereen kan het leren!
Onze begeleider Jan werkt niet met een thema, dus je kunt zelf bedenken wat je wilt schilderen. Het is een open atelier en iedereen kan zelfstandig aan de slag. Met elkaar creatief bezig zijn is heel inspirerend en als je vragen hebt, kun je natuurlijk altijd advies aan Jan vragen.

Materiaal: tekenmateriaal zelf meenemen, zoals potloden (HB en 4B), zwarte fineliner of pen, Oost-Indische inkt, een aquareldoosje en/ of kleurpotloden, schetsboekje met tenminste 120 grams-papier. Voor een proefles is wel wat materiaal aanwezig. Materiaalkaarten zijn te koop in ons winkeltje, zodat je niet elke week klein geld hoeft mee te nemen, deze worden ingezet als je materialen gebruikt vanuit het Hobbycentrum.

Donderdag 09.30-12.00