Nieuws

Nieuwsbrief

Een paar keer per jaar bundelen we de nieuwsberichten en sturen we naar geïnteresseerden een nieuwsbrief. Wil je de nieuwsbrieven ontvangen via de email? Dan kan dat ook! Voor het aanmelden van de nieuwsbrief, vul dit formulier in.

Houtbewerken

Wil jij nog een tafeltje maken? Of misschien een kaarsenstandaard? Of iets anders van hout? Geef je op!
Houtbewerken is verzet van de woensdagmiddag naar de donderdagmiddag 13.00-16.00 uur (start vanaf 20 januari 2022). 

We zijn weer geopend!

We hebben vandaag heel goed nieuws! We hebben zojuist van de Gemeente Nijmegen bericht ontvangen dat vanaf morgen, maandag 17 januari de deuren van het wijkcentrum weer open gaan. Dat betekent dat onze activiteiten ook weer van start gaan, ook in de avond! En daar zijn we natuurlijk enorm blij mee!

We gaan er vanuit dat de deelnemers die voor de lockdown aan de activiteiten deelnamen nog steeds deelnemer van die activiteit willen zijn. Als je niet meer wilt deelnemen aan een activiteit, laat dit dan aan ons weten. En wil je juist aan een nieuwe activiteit meedoen, dan horen we dat natuurlijk ook graag!
Het kan zijn dat niet alle vrijwilligers hun vrijwilligerswerk kunnen of willen oppakken in deze situatie. We vragen onze vrijwilligers om daarover contact met ons op te nemen en zullen uiteraard de desbetreffende deelnemers op de hoogte stellen als de begeleider nog niet aanwezig is, of als de activiteit toch voorlopig nog niet door kan gaan. Als je niets van ons hoort, dan kun je er van uit gaan dat de activiteit doorgaat!
Helaas is het horecagedeelte nog niet geopend. Je kunt dus geen kopje koffie of thee in de ontmoetingsruimte drinken. Wel kan er koffie en thee afgehaald worden bij de ontmoetingsruimte en dit kan genuttigd worden in de hobbyruimtes.

Verder gelden vanaf morgen dezelfde onderstaande coronamaatregelen die we voor de lockdown op 18 november 2021 hebben aangekondigd.

Coronamaatregelen voor deelname aan de activiteiten van het Hobbycentrum:

 • Wij hebben geen QR toegangscontrole, dus onze activiteiten zijn voor iedereen toegankelijk
 • In het hele wijkcentrum/ Hobbycentrum geldt een mondkapjesplicht. Als je staat en loopt door de gangen en in de ruimtes, maar ook als je zit in een werkruimte moet je een mondkapje dragen. Er is géén QR verplichting in het gebouw, gezien de horeca gesloten is.
  Zorg dus dat je altijd een mondkapje bij de hand hebt.
 • Desinfecteer je handen bij binnenkomst en was je handen regelmatig tijdens een bezoek aan het Hobbycentrum
 • Houd zoveel mogelijk 1,5 meter afstand en schud geen handen
 • Zorg voor voldoende ventilatie in de werkruimtes
 • Blijf thuis bij klachten

Natuurlijk willen we dat iedereen zich veilig en prettig voelt in ons Hobbycentrum en daarom vragen we rekening te houden met elkaar!

Alle activiteiten zijn helaas geannuleerd.

Afgelopen zaterdag 18 december zijn de Corona maatregelen wederom aangescherpt en ook voor ons als Hobbycentrum heeft dit consequenties. Het volledig programma met activiteiten zal helaas tot in ieder geval 14 januari niet doorgaan. De voordeur is gesloten en alleen met een persoonlijke afspraak en een bijzondere reden kun je een bezoek afleggen aan het Hobbycentrum. We hebben in de vorige lockdown namelijk gemerkt dat een lange gesloten periode verregaande persoonlijke gevolgen had voor een aantal vrijwilligers en deelnemers van ons. We beseffen ons dat dit nu, juist voor de soms toch eenzame en donkeren dagen voor kerst, een zware tijd kan zijn. Daarom hebben we in overleg met de gemeente het volgende kunnen afspreken:

Van 20 t/m 24 december en van 10 t/m 14 januari kunnen alleen huidige deelnemers en vrijwilligers ons bezoeken op afspraak. Als je zelf het idee hebt dat een bezoek aan het Hobbycentrum jou goed doet? Als je het fijn vindt om langs te komen voor een kopje koffie, een praatje of een activiteit op maat? Schroom dan niet en neem gerust contact met ons op! Daarnaast kun je ook langskomen om een werkstuk of hobbymateriaal op te halen om thuis creatief aan de slag te gaan. Kortom: alleen met een afspraak kun je ons dus toch nog bezoeken!

Van 20 t/m 24 december en van 10 t/m 14 januari zijn we van 9.00 tot 17.00 uur telefonisch en via de mail bereikbaar. Dus als je aan afspraak wil maken of als je het Hobbycentrum met een andere reden wil bereiken, dan kan dat. Als je bijvoorbeeld een kerstkaartje wil sturen naar een vrijwilliger of als je iemand thuis wil uitnodigen? Of als je wil afspreken om samen een stukje te wandelen en je hebt geen contactgegevens. Dan kun je met Roos of Jennifer contact opnemen en dan kunnen zij bemiddelen. (Uiteraard geven we alleen contactgegevens na wederzijds goedvinden.)

Zodra we weten wanneer we weer onze deuren voor iedereen kunnen openen, zullen we dit uiteraard op deze site bekend maken!

Kerststukje maken

Op 14 & 21 december dinsdagochtend tussen 9.45-11.45 worden er kerststukjes gemaakt. Loop binnen op kantoor of meld je aan via info@hobbycentrumnijmegenoost.nl
De materiaalkosten zijn per kerststukje € 5,- euro. Ben je geen lid? Dan betaal je per deelname aan deze activiteit €5,- euro als deelnemersbijdrage. Ben je lid dan betaal je alleen de materiaalkosten per kerststukje.

Corona maatregelen vanaf 24 november

Vanaf woensdag 24 november is het weer verplicht om 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Ook in het Hobbycentrum vragen we iedereen om zo veel mogelijk afstand te houden. Alle andere maatregelen zijn eerder al aangekondigd en blijven gelden. Hieronder staan deze maatregelen vermeld:

Coronamaatregelen voor deelname aan de activiteiten van het Hobbycentrum:

 • Wij hebben geen QR toegangscontrole, dus onze activiteiten zijn voor iedereen toegankelijk
 • Niet-essentiële winkels moeten om 18.00uur sluiten en de horeca en supermarkten om 20.00 uur. Maar ook trainingen, cursussen en recreatie kunnen vanaf 18.00 uur niet meer plaatsvinden in de wijkcentra. Dat betekent dat onze groepen edelsmeden en glasfusen tot 4 december helaas niet meer in de avond bij elkaar kunnen komen.
 • In het hele wijkcentrum/ Hobbycentrum geldt een mondkapjesplicht. Als je staat en loopt door de gangen en in de ruimtes, maar ook als je zit in een werkruimte moet je een mondkapje dragen. Alleen als je hier een groot bezwaar tegen hebt, dan kun je op kantoor van het Hobbycentrum een QR code laten checken. Als je de QR check hebt laten uitvoeren op kantoor, kun je dit melden aan je begeleider en kun je het mondkapje afdoen op het moment dat je in de werkruimte op een stoel zit. Zodra je gaat staan of lopen moet iedereen het mondkapje dragen! Zorg dus dat je altijd een mondkapje bij de hand hebt.
 • Wij gaan als Hobbycentrum niet controleren in de werkruimtes of iedereen die geen mondkapje draagt een coronacheck heeft gedaan. We gaan er van uit dat iedereen zich beseft dat het Hobbycentrum hoge boetes moet betalen en/of dit andere negatieve gevolgen heeft voor het Hobbycentrum als je je niet houdt aan deze maatregelen.
 • Desinfecteer je handen bij binnenkomst en was je handen regelmatig tijdens een bezoek aan het Hobbycentrum
 • Houd zoveel mogelijk 1,5 meter afstand en schud geen handen
 • Zorg voor voldoende ventilatie in de werkruimtes
 • Blijf thuis bij klachten

Corona maatregelen voor het horecagedeelte:

 • In het horecagedeelte van de gemeente mag je alleen plaatsnemen als je bij de beheerder van de gemeente het coronatoegangsbewijs hebt laten zien. De beheerders van het wijkcentrum zijn verplicht om dit toegangsbewijs elke dag van iedereen die wil plaatsnemen te scannen. Als je QR code is gescand en je zit op een stoel in de ontmoetingsruimte, dan mag je het mondkapje afdoen.
 • Koffie en thee kan zoals altijd ook worden opgehaald in de ontmoetingsruimte en kan in de werkruimtes opgedronken worden.

Natuurlijk willen we dat iedereen zich veilig en prettig voelt in ons Hobbycentrum en vragen daarom rekening te houden met elkaar!