Nieuws

Nieuwsbrief

Een paar keer per jaar bundelen we de nieuwsberichten en sturen we naar geïnteresseerden een nieuwsbrief. Wil je de nieuwsbrieven ontvangen via de email? Dan kan dat ook! Voor het aanmelden van de nieuwsbrief, vul dit formulier in.

Het Daalsehof kleurt groen – Burendag 25 september 2021

Burendag bij wijkcentrum Daalsehof

Zaterdag 25 september tussen 10.00-16.00 uur ben je van harte welkom bij de Burendag van wijkcentrum de Daalsehof. We steken dan samen de handen uit de mouwen! We gaan met deelnemers, bezoekers en buurtbewoners van de Daalsehof aan de slag om de entree en de buitenruimte aan de achterkant van het gebouw op te knappen en te vergroenen. Gedurende de hele dag kun je in en om het gebouw helpen met verschillende klusjes in de tuin, zoals poten van planten/ stekjes, grond eruit halen en bijvoorbeeld het maken van vogelhuisjes. De vogelhuisjes komen ter decoratie buiten rondom het gebouw te hangen.

Maar er is meer te doen dan alleen klussen! In de ochtend tussen 10.00-12.00 uur wordt er door een van de vrijwilligers van het Hobbycentrum Nijmegen Oost een workshop Botanisch tekenen gegeven. Geef je op voor deze workshop via info@hobbycentrumnijmegenoost.nl

In de middag tussen 13.00-15.30 uur geeft een vrijwilliger van het Hobbycentrum Nijmegen Oost een workshop corsage/ bloemstukjes. Je kunt voor deze workshop de Daalsehof binnenlopen zonder afspraak en aansluiten bij de workshop bloemstukjes/ corsage. We zorgen dat de materialen in huis zijn, zodat je meteen aan de slag kunt!

Voor de deelnemers deze dag wordt rond lunchtijd gezorgd voor een lekker kommetje soep en iedereen krijgt consumptiebonnen voor het harde werken en als blijk van waardering.

Voor kinderen is er een leuke prijsvraag en maak je kans op een mooie prijs. Denk aan een gratis strippenkaart voor de kinderactiviteiten van het Hobbycentrum Nijmegen Oost of een dagje helpen bij de kinderboerderij.

De hele dag staan er informatietafels met meer informatie over de gemaakte tekening van de buiten ruimte rondom de Daalsehof. Er is een tuinarchitect aanwezig voor advies over je eigen tuin. Medewerkers en vrijwilligers van het Hobbycentrum geven uitleg over de mogelijkheden om deel te nemen aan de activiteiten of over vrijwilligerswerk. En er is ook een verkooptafel met tweedehands hobbymaterialen en werkstukken die bij het Hobbycentrum gemaakt zijn.

We zoeken voor deze dag nog:

 • Vrijwilligers die komen helpen/ ondersteunen met hand en span diensten,
 • Vrijwilligers die ondersteunen in de tuin;
 • Groen voor het maken van de corsage en de bloemstukjes;
 • Wintergroene planten, struiken en stekjes voor in de tuin

Tevens zijn we opzoek naar vrijwilligers die de tuin wekelijks of maandelijks willen onderhouden na deze burendag. Heb je interesse? Geef je dan op via emailadres info@hobbycentrumnijmegenoost.nl

Deze dag is mede mogelijk gemaakt door het Oranje fonds, Operatie Steenbreek, Hobbycentrum Nijmegen Oost en de gemeente Nijmegen.

 

Expositie fotowedstrijd 2021

Hobbycentrum Nijmegen-Oost organiseerde dit voorjaar een fotowedstrijd waaraan ongeveer 100 amateurfotografen deelnamen. Al deze foto’s zijn te bewonderen op verschillende data in augustus en september 2021. Er is dagelijks een fotograaf, of een medewerker van het Hobbycentrum aanwezig om meer te vertellen over de foto’s. We nodigen u van harte uit onze expositie te bezoeken.

Aangezien een feestelijke opening van de geplande expositie in april niet door kon gaan vanwege corona-maatregelen, hebben we een alternatief bedacht om alle fotografen toch de mogelijkheid te geven hun foto’s aan een breed publiek te tonen. Alle foto’s worden nu tentoongesteld bij Hobbycentrum Nijmegen Oost en bij Sterker Sociaal Werk, op de hieronder genoemde locaties, data en tijden.

Hobbycentrum Nijmegen oost, Wijkcentrum Daalsehof, Daalsehof 2, Nijmegen)

 • wo 18-8 van 13.00 tot 16.00 en van 19.30 tot 21.30 uur
 • do 19-8 van 13.00 tot 16.00 uur
 • vrij 20-8 van 13.00 tot 16.00 uur
 • wo 25-8 van 13.00 tot 16.00 en van 19.30 tot 21.30 uur
 • do 26-8 van 13.00 tot 16.00 uur
 • vrij 27-8 van 13.00 tot 16.00 uur

Bij Sterker Sociaal Werk, Prins Hendrikstraat 7, Nijmegen, (zij-ingang van het gebouw)

 • wo 15-9 van 13.30 tot 15.30 uur
 • vrij 17-9 van 13.30 tot 15.30 uur
 • wo 22-9 van 13.30 tot 15.30 uur
 • vrij 24-9 van 13.30 tot 15.30 uur

Anti Corona maatregelen

In het afgelopen jaar hebben we samen met onze vrijwilligers ervaring en vertrouwen opgedaan dat we met in achtneming van de anti-corona basisregels, ook in deze nog altijd onzekere coronatijd toch onze activiteiten kunnen aanbieden. Uiteraard willen we dit verantwoord organiseren en willen we voorkomen dat onze medewerkers, vrijwilligers, deelnemers en andere bezoekers (ernstig) ziek worden. Daarom vragen we iedereen goed na te denken over vaccineren omdat een hoge vaccinatiegraad bijdraagt aan het verkrijgen en behouden van groepsbescherming. We zijn gehuisvest in een openbaar gebouw van de gemeente Nijmegen waar vaccineren geen verplichting is en waar ze niet werken met coronatoegangsbewijzen. Natuurlijk gelden er voor iedereen, ook als je gevaccineerd bent, de vastgestelde basisregels zoals hieronder beschreven:

Hygiëne:

 • Handen desinfecteren bij binnenkomst en geregeld je handen wassen.
 • Looproute volgen die aangegeven is in het gebouw; volg de pijlen.
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
 • Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna gelijk weg.
 • Thuis blijven bij klachten.
 • Laat je testen bij klachten die bij corona horen.
 • Blijf thuis tot je de test uitslag weet.

Beschermende middelen:

 • Mondkapje is niet verplicht, maar als tijdens de activiteit de begeleider niet de anderhalve meter afstand kan houden, dragen we wel een mondkapje voor jouw veiligheid en ter bescherming van onze begeleiders.

afstand houden:

 • Houd altijd 1,5 meter afstand.
 • Volg de looproute die aangegeven is in het gebouw; volg de pijlen en gebruik de aangegeven uitgang om het pand te verlaten.

Wat te doen als je Corona hebt?

Als er binnen 14 dagen na een bezoek aan het Hobbycentrum corona bij je wordt geconstateerd, dan vragen we je om dit zo snel mogelijk te melden aan de GGD, maar ook aan ons! Wij nemen dan ook contact op met de GGD en laten ons door hen adviseren. We houden er rekening mee dat we het Hobbycentrum dan helaas weer tijdelijk moeten sluiten of zullen dan andere passende maatregelen moeten nemen.

Programma zomerperiode 2021

Dankzij de inzet en het enthousiasme van onze vrijwilligers hebben we een heel mooi en vol programma voor de zomerperiode samengesteld. Op de website, onder het menu-items "Programma" kun je precies wanneer alle activiteiten plaatsvinden.

Zoals elk jaar hadden we ook dit jaar een gesloten periode tijdens de zomervakantie gepland van zaterdag 17 juli tot en met zondag 8 augustus 2021. Maar deze vakantie zullen we gewoon open blijven! Wel is het zo dat we dan een minimale bezetting hebben voor het beheer van het pand. Dus bij ziekte of andere onverwachte situaties hebben we geen achtervang en dan kan het zijn dat we toch onverhoopt het openhouden van het Hobbycentrum niet kunnen waarmaken. Maar vooralsnog ziet het er naar uit dat we de hele zomer 5 dagen in de week geopend zijn.

We zijn vanaf 14 juni weer open!

We hebben heel goed nieuws en dat zal je waarschijnlijk niet verbazen. In de persconferentie van afgelopen vrijdag 27 mei is aangekondigd dat er gelukkig flink versoepeld gaat worden. Vanaf 5 juni kunnen we weer genieten van de horeca, bioscopen, musea, we kunnen we weer sporten als we dat willen en wij kunnen ook weer onze deuren openen. We starten vanaf maandag 14 juni met onze activiteiten!

Voordat we open gaan vinden we het namelijk belangrijk om de meningen en wensen van al onze vrijwilligers te horen. Daarom nodigen we alle vrijwilligers in de week van 7 tot 11 juni uit in kleine groepjes van 4 tot 8 personen om elkaar even te zien en te horen. Zoals elk jaar hadden we dit jaar een zomervakantie gepland van zaterdag 17 juli tot en met zondag 8 augustus 2021. Aangezien we nu net de deuren kunnen openen willen we samen met de vrijwilligers kijken of we in deze periode misschien toch een programma kunnen samenstellen, zodat we (volledig of gedeeltelijk) open kunnen blijven. Daarnaast zullen verschillende vrijwilliger misschien ook andere vakantieplannen hebben, waardoor een activiteit misschien tijdelijk niet doorgaat.

Het programma voor de aankomende (zomer-) periode kan dus afwijken van ons gebruikelijke programma. Vrijdag 11 juni zullen we het aangepaste programma op deze website publiceren. Houd deze website dus goed in de gaten!