Filosofie

Normaal gesproken hoor je wel eens hout kraken bij het Hobbycentrum, maar tegenwoordig hoor je ook iets anders kraken… We zijn namelijk voor de zomerperiode gestart met filosofie! 😉

Jan Boersbroek (ex-voorzitter) was de eerste deelnemer van deze activiteit en hij meldde zich met de mededeling: “Het zal wel heel zweverig zijn, maar ik wil het wel een keer meemaken!” Tot zijn eigen verbazing vond hij het leuk en hij heeft zich gelijk opgegeven voor het vervolg in september. En hij is niet de enige deelnemer. Het is een groep van 6 personen, die in september onder begeleiding van Robin verschillende onderwerpen bespreken.

Robin heeft een ludiek idee bedacht voor deze activiteit: tegeltjeswijsheden zullen als stelling besproken worden. Bijvoorbeeld: ‘Geld maakt niet gelukkig’, ‘waar er twee vechten hebben er twee schuld’, ‘domme vragen bestaan niet’, ‘vrijheid blijheid’, ‘liefde overwint alles’. Alle deelnemers kunnen vertellen hoe ze over deze onderwerpen denken, maar ook opvattingen van andere filosofen worden bij het gesprek betrokken.

Lijkt het je ook leuk om aan te sluiten bij deze groep filosofen? Dat kan nog net! Het is een reeks van 6 activiteiten op maandag van 14.00 tot 16.30.en a.s. maandag 2 september is de eerste keer!

Geplaatst in Nieuws.