Filosofie in je eigen huiskamer

Elke week is een groep deelnemers met elkaar in gesprek over filosofische thema's. Deze groep komt nu ook niet bij elkaar omdat het Hobbycentrum gesloten is. Onze begeleider van de filosofiebijeenkomsten, Robin Mattias Hurkens, schrijft wekelijks een blog. Dus de mensen die zich zitten te vervelen en wat denkvoer nodig hebben, kunnen zijn website bezoeken en zijn blogs lezen.

Zijn laatste blog heet "Belofte" en begint als volgt:
Voor een huismus als ik is het niet zo erg om thuis te blijven, maar dat is ook het enige positieve dat ik over de corona-crisis kan zeggen. Natuurlijk, het milieu schijnt ervan op te knappen èn het confronteert mensen met zichzelf en met elkaar, vooral met eenieders morele kompas. Dat laatste vind ik als filosoof nog het meest interessant. Over enkele jaren zullen we daar waarschijnlijk allemaal heel gemakkelijk over oordelen. Er zullen films over worden gemaakt, er zullen boeken over worden geschreven: wie was er goed en wie was er fout tijdens de corona-crisis in 2020? Maar vooralsnog is het allemaal niet zo eenduidig en zit er voor iedereen niet veel anders op dan maar te doen wat hem of haar goeddunkt. .... verder lezen? klik dan op www.robinhurkens.nl/hobbycentrum

Geplaatst in Nieuws.