Burendag 25 september 2021

Burendag bij wijkcentrum Daalsehof

Zaterdag 25 september tussen 10.00-16.00 uur ben je van harte welkom bij de Burendag van wijkcentrum de Daalsehof. We steken dan samen de handen uit de mouwen! We gaan met deelnemers, bezoekers en buurtbewoners van de Daalsehof aan de slag om de entree en de buitenruimte aan de achterkant van het gebouw op te knappen en te vergroenen. Gedurende de hele dag kun je in en om het gebouw helpen met verschillende klusjes in de tuin, zoals poten van planten/ stekjes, grond eruit halen en bijvoorbeeld het maken van vogelhuisjes. De vogelhuisjes komen ter decoratie buiten rondom het gebouw te hangen.

Maar er is meer te doen dan alleen klussen! In de ochtend tussen 10.00-12.00 uur wordt er door een van de vrijwilligers van het Hobbycentrum Nijmegen Oost een workshop Botanisch tekenen gegeven. Geef je op voor deze workshop via info@hobbycentrumnijmegenoost.nl

In de middag tussen 13.00-15.30 uur geeft een vrijwilliger van het Hobbycentrum Nijmegen Oost een workshop corsage/ bloemstukjes. Je kunt voor deze workshop de Daalsehof binnenlopen zonder afspraak en aansluiten bij de workshop bloemstukjes/ corsage. We zorgen dat de materialen in huis zijn, zodat je meteen aan de slag kunt!

Voor de deelnemers deze dag wordt rond lunchtijd gezorgd voor een lekker kommetje soep en iedereen krijgt consumptiebonnen voor het harde werken en als blijk van waardering.

Voor kinderen is er een leuke prijsvraag en maak je kans op een mooie prijs. Denk aan een gratis strippenkaart voor de kinderactiviteiten van het Hobbycentrum Nijmegen Oost of een dagje helpen bij de kinderboerderij.

De hele dag staan er informatietafels met meer informatie over de gemaakte tekening van de buiten ruimte rondom de Daalsehof. Er is een tuinarchitect aanwezig voor advies over je eigen tuin. Medewerkers en vrijwilligers van het Hobbycentrum geven uitleg over de mogelijkheden om deel te nemen aan de activiteiten of over vrijwilligerswerk. En er is ook een verkooptafel met tweedehands hobbymaterialen en werkstukken die bij het Hobbycentrum gemaakt zijn.

We zoeken voor deze dag nog:

  • Vrijwilligers die komen helpen/ ondersteunen met hand en span diensten,
  • Vrijwilligers die ondersteunen in de tuin;
  • Groen voor het maken van de corsage en de bloemstukjes;
  • Wintergroene planten, struiken en stekjes voor in de tuin

Tevens zijn we opzoek naar vrijwilligers die de tuin wekelijks of maandelijks willen onderhouden na deze burendag. Heb je interesse? Geef je dan op via emailadres info@hobbycentrumnijmegenoost.nl

Deze dag is mede mogelijk gemaakt door het Oranje fonds, Operatie Steenbreek, Hobbycentrum Nijmegen Oost en de gemeente Nijmegen.

 

Geplaatst in Nieuws.