Burendag 2021: We hebben de bloemetjes buiten gezet

Op zaterdag 25 september was het de nationale burendag, een dag dat buren samen klussen in de buurt opknappen en elkaar ontmoeten. Bij het Hobbycentrum stond deze dag in het teken van het vergroenen van de entree en de achtertuin.

Dankzij subsidie van de gemeente, een bijdrage van Operatie Steenbreek en het Oranjefonds is ook de achtertuin door een tuinarchitect en een aannemer is de achtertuin flink onder handen genomen. Vrijwilligers en deelnemers van het Hobbycentrum, de beheerders van de gemeente en een een aantal buren hebben deze dag hard gewerkt. Stoeptegels zijn gewipt en de planten zijn gepoot. Meerdere mensen kwamen met plantjes en stekjes en uiteraard kregen we die dag ook bezoek van mensen die benieuwd waren hoe mooi het zou worden. En mooi is het zeker geworden! Alhoewel we dat volgende voorjaar pas goed kunnen zien.

Er is al een vrijwilliger die wekelijks het tuinonderhoud wil verzorgen, maar het liefst wil ze dit gezellig samen met 1 of 2 anderen vrijwilligers in de tuin aan het werk. Dus als je dat ook leuk lijkt om te doen? Meld je dan op het kantoortje van het Hobbycentrum!

                                                                                    

Geplaatst in Nieuws.