Expositie van Rinus en Varant – Hobbycentrum Nijmegen-Oost in de Ark – vanaf 3 november 2023

In november exposeren Rinus en Varant samen in de Ark van Oost.  Varant Kivorkian heeft een Armeense achtergrond. Hij is zeer sterk in het tekenen en schilderen van portretten. Varant heeft een natuurlijk gevoel voor menselijke vormen en verhoudingen en kan met een paar lijntjes een gezicht tekenen en het nog laten lijken ook. Aan de afwerking besteedt hij veel aandacht, soms kleurt hij een portret in, vaak laat hij het gewoon zwart-wit, maar zijn werk is altijd bijzonder expressief. Daarnaast begeleidt en inspireert Varant met veel enthousiasme ook een hele groep nieuwe portretschilders bij hobbycentrum Nijmegen-Oost in wijkcentrum Daalsehof.

Rinus van der Schans is ooit begonnen met het schilderen op elpees. In het Vinylarchief in de Lange Hezelstraat hangen veel van zijn plaatjes aan de wand naast de deur. Momenteel schildert hij naast elpees op alles wat voorhanden is aan doek, papier en hout. Landschappen hebben zijn voorkeur, maar dan altijd met een zeker onverwacht element. Soms waagt hij zich aan wat humoristischer voorstellingen.

De vernissage, de officiële opening, is op 3 november om 17.00 u in de kantine van de Ark van Oost en het werk zal te zien zijn tot 1 december.

Iedereen is van harte welkom!

Wil je ook exposeren in de Ark van Oost? Dat kan over een tijdje weer. Mail naar r.vanderschans2@gmail.com of bel 06 27 885 003

Geplaatst in Geen categorie.