Expositie Joop Speekenbrink van 1 december 2023 – 5 januari 2024

Wat zijn we trots op onze vrijwilliger Joop!

Vrijdag 1 december om 17.00 uur opent vriend en pupil Jacques de Beijer een nieuwe expositie van Joop Speekenbrink in de kantine van Ark van Oost aan de Cipresstraat 154. Daar hangen we ook een paar inspirerende werken, maar het merendeel zal te zien zijn op de bovenverdieping.

Speekenbrink is een veelzijdig kunstenaar. In zijn werkzame leven docent beeldende vorming, maar lang daarvoor al bezig met tekenen en schilderen. Dat blijkt mooi uit zijn 11-jarig zelfportret dat te zien is in een speciale collage bij deze expositie.

Joop houdt zich nu al vele jaren bezig met botanisch aquarelleren en daarnaast grote olieverfschilderijen. Een aantal is abstract en de verf wordt amper gestuurd, maar toch komen er onbedoelde(?) verschijningen in voor. Net zoals in vloeren van natuursteen, hout of linoleum met enige fantasie afbeeldingen vallen te ontdekken!

Joop richt daarnaast een aparte plaats in voor het thema “Kus de grond”. Restant van een kinderspel op een smerig trottoir. Respectloos gaan we om met onze wereld. Een wereld die terugslaat met ecologische rampen, oorlog en ziekte. Onderwerpen waar je nauwelijks een grap over dient te maken.

Welkom tot 4 januari met uitzondering van de eerste kerstweek van 24 dec tot en met 31 december omdat de Ark dan zeker gesloten is.

Nieuwe expositie Art-tics cliënten RIBW vanaf vrijdag 5 januari 15 uur.

In het nieuwe jaar openen we in de Ark een expositie van Art-tics clienten van de RIBW, de Regionale Instelling voor Beschermd Wonen. Zij exposeerden eerder in 2017 en net voor begin van alle coronasluitingen maart 2020 met succes bij Stip Oost. Je krijgt een indruk van hun zeer diverse werk op www.kunstinjehuis.nl

Ook een maand gratis exposeren in de Ark? Dat kan!, Bel Rinus van der Schans 06 27 885 003 of mail r.vanderschans2@gmail.com

Geplaatst in Geen categorie.