Aanpassingen werkwijze i.v.m. Corona

We merken dat er veel vragen leven over wat er na de persconferentie van dinsdag 13 oktober jl. gaat veranderen bij het Hobbycentrum. Het is een onzekere tijd, dus een duidelijk antwoord dat voor langere tijd geldt, is in deze tijd onmogelijk. Het Hobbycentrum (en het wijkcentrum) zijn nu uitsluitend toegankelijk voor mensen die een afspraak hebben gemaakt of deelnemen aan een activiteit. Wij kunnen dus voorlopig wel onze gebruikelijke activiteiten voortzetten. Natuurlijk is het aan iedereen persoonlijk om de risico’s op besmetting, maar ook het belang van de activiteiten af te wegen en de keus te maken om wel of niet naar het Hobbycentrum te komen.

Een veel gehoorde vraag is of het maximaal aantal personen nu per ruimte ook is veranderd. De gemeente en ons bestuur hebben besloten dat het maximaal aantal personen blijft zoals we dit een paar weken geleden met de desbetreffende begeleiders hebben afgesproken. We vragen iedereen wel om de tafels en stoelen zo te schuiven dat jullie in groepjes van 4 personen zitten en uiteraard met een afstand van 1,5 meter. Daarnaast is het verplicht om tijdens de activiteit te blijven zitten en niet rond te lopen in de hobbyruimte. Als je een situatie bij ons tegenkomt wat verbeterd kan worden, dan kun je dit natuurlijk altijd bij ons melden. We zijn blij met alle tips en hopen dat we er samen voor kunnen zorgen dat we veilig en verantwoord kunnen blijven genieten van de activiteiten bij het Hobbycentrum.

Natuurlijk heeft iedereen gehoord dat de horeca dicht moet om reisbewegingen te voorkomen en contact tussen mensen te verminderen. Eten of drinken afhalen bij restaurants kan wel. De horecafunctie van het wijkcentrum is gesloten. Je kunt dus niets bestellen aan de bar en groepen mensen kunnen niet terecht in de ontmoetingsruimte. Er is geen frisdrank of alcohol te verkrijgen, maar gelukkig is er wel koffie en thee. Tijdens de activiteit kan 1 persoon uit de groep koffie of thee afhalen, dit wordt opgedronken in de hobbyruimtes. Het geld voor de koffie en thee wordt dus verzameld in de hobbyruimte op het dienblad en 1 persoon van de groep brengt dat terug naar de ontmoetingsruimte. Neem dus het koffiegeld (€1,35) gepast mee als je ons bezoekt en iets wilt drinken.

We hebben als Hobbycentrum een Anti Corona Protocol, die is op de homepage van deze website te vinden. Het protocol is vastgesteld in samenwerking met de vrijwilligers en we vragen iedereen nog zorgvuldiger de richtlijnen op te volgen. We gaan mee met het beleid van de overheid dus de vraag om een mondkapje te dragen, is een serieus verzoek geworden. Verder blijft belangrijk: desinfecteer je handen, houd 1,5 meter afstand, volg de looproute en wees een beetje lief voor elkaar😉

Mochten er aankomende periode veranderingen zijn in het beleid, dan zullen we vrijwilligers en deelnemers op de hoogte houden via een nieuwsbrief of je kunt deze nieuwspagina van onze website raadplegen.

Geplaatst in Nieuws.